Млад мъж загина, а съпругата му абортира, след като бяха ударени от кола на дрогиран шофьор

0
347
Снимка: архив

Двете им деца и баба им също са в болница

Съпругата на загиналия 25-годишен шофьор в зверската катастрофа между врачанските села Люти дол и Ребърково снощи е била бременна и е загубила бебето си, съобщи TrafficNews.  28-годишната жена в момента е в интензивното отделение на болницата във Враца. Там са настанени и двете й деца – момче на 12 г. и момиче на 10 г., които са с много фрактури. Бабата на децата, която е била петият пътник, също е с множество наранявания.

Лекарите засега не са им съобщили, че съпругът и баща на двете деца е починал в катастрофата. Почерненото семейство живее в София и е пътувало с  „Мазда“ , когато върху колата е връхлетял „Сеат Ибиса“ с врачанска регистрация, управляван от 39-годишен мъж, който впоследствие се оказа надрусан. С него е пътувала и сестра му.  Водачът на сеата предприел рисково изпреварване на колона от автомобили, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал челно маздата.

Шофьорът на японската кола е издъхнал в линейката, той не е имал никакъв шанс за живот, смазан от таблото и волана на автомобила.

Виновникът за инцидента е изпробван с техническо средство, като уредът е отчел наличие на  амфетамин. Близки на пострадалото семейство от София алармираха пред TrafficNews, че виновният шофьор е бил освободен да се прибере в Козлодуй. Те се опасяват, че той може да се укрие. „Водачът не е арестуван, а е освободен по здравословни причини, защото има много наранявания след катастрофата. Това не означава, че няма да му се търси отговорност“, коментираха от полицията във Враца.