Над 15 арестувани в Благоевград под надзора на Гешев

0
107
Иван Гешев Снимка: 24 часа

Главният прокурор поиска по-добра координация с местната власт в борбата с битовата престъпност

Над 15 лица от криминалния контингент са задържани за 24 часа при съвместна акция на полиция и жандармерия, която беше извършена на територията на Благоевград и околните населени места, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Акцията е насочена към противодействие на битовата престъпност, а от рано тази сутрин екипи на полицията и жандармерията бяха разположени на възлови места в града.

Със задържаните се работи в момента, това са лица от активния криминален контингент и назад във времето са задържани за различни престъпления, посочи главният секретар на МВР, цитиран от БТА.
Полицията проверява тяхната съпричастност към даден вид престъпления и след като приключат процесуално-следствените действията ще бъде дадена повече информация, каза още Иванов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев пристигнаха в Благоевград няколко часа след началото на акцията. Те се срещнаха с директора на Областната дирекция на МВР и с представители на общинското ръководство, с които са обсъдили въпроси около битовата престъпност в общината.

„Тук няма сериозни проблеми с битовата престъпност на фона на доста други населени места, но това не означава, че нещата не могат да станат по-добре и затова сме тук“, посочи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че желанието на прокуратурата е съвместно с изпълнителната власт до края на годината резултатите в сегмент „битова престъпност“ да бъдат по-малки като обем.

„Това става с добра организация, с работа между прокуратурата и МВР, с изпълнителната власт, но става и с добра координация с местната власт, защото всички кметове знаят, познават хората, познават проблемите във всеки един град, във всяко едно населено място“, допълни Гешев.