Нова жертва с COVID-19 у нас – 79-годишен мъж от Исперих

0
20
Снимка: туитър

Имал е придружаващи заболявания

Мъж на 79-годишна възраст от Исперих с положителна проба за коронавирус е починал в разградската болница. Това съобщиха от Областния оперативен щаб, базирайки се на информация на Регионалната здравна инспекция, предаде БТА.

Пациентът е бил настанен на 8 юни в инфекциозното отделение на болницата с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на COVID-19 се оказал положителен.

Мъжът е бил с придружаващи заболявания – захарен диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

По обяд днес състоянието на пациента рязко се е влошило и е поставен на командно дишане. Въпреки активната реанимация мъжът е починал. От областния щаб посочват, че ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих при спазване на всички противоепидемични мерки.

По информация на Регионалната здравна инспекция през днешния ден е регистриран още един нов случай на заболял от коронавирус в област Разград. В инфекциозното отделение на разградската болница с коронавирусна инфекция е настанен мъж на 70 години от село Ясеновец. Той е съпруг на хоспитализирана преди два дни в същото отделение пациентка. Мъжът е с придружаващо заболяване бронхиална астма.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за област Разград е 40. На стационарно лечение в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ са 11 души. Поставените под карантина лица в областта са 363, допълват от Областния оперативен щаб.