Новият екоминистър Емил Димитров: Цял живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства

0
39
Емил Димитров Снимка: Капитал

Искам да се справя добре и мандатът да мине нормално, каза Ревизоро

„Ще бъда администратор и ще администрирам процеса в Министерството на околната среда и водите. Ще търся персонална отговорност и няма да се притеснявам да сменям ресори. Не отивам с намерение да бъда, каквато и да е метла. Не са ми възложили никакви задачи в тази посока. Искам да се справя добре, искам, ако може, мандатът да мине нормално, искам да има резултат и да помогна на всичките колеги, които вече са ангажирани с кризата в Перник. Ще ми се да обиколя цялата страна, за да видя язовирите, за които министерството, респективно аз в качеството си на министър ще отговарям“, каза в парламента новоизбраният министър Емил Димитров-Ревизоро.

Той отговори на критиките за назначението си и подробно представи автобиографията на досегашните си колеги в Народното събрание.

Димитров акцентира, че е родом от Перник и подчерта, че проблемите с водната криза в града са трупани с години. „Аз съм роден в Перник. Там съм живял, дядо ми е от Перник. Защо не съм ходил на стената? Защото не исках да се ангажирам политически, защото отговарям за контрабандата, ще кажете, че ще си правя пиар на нищетата на хората и моите съграждани. Там живеят моите вуйчовци, моите роднини“, посочи Емил Димитров-Ревизиро.

Той добави, че цял живот е бил държавен служител и е работил за всички правителства. За финал той се обърна към депутатите и заяви, че остава приятел с всички.