Нови правила за прием в детските градини в София

0
7
бавачки
Снимка: архив

Първото класиране е на 14 май

Нови правила за прием на малките деца в детските градини в София. От общината предвиждат да променят принципа за уседналост, за да няма злоупотреби.

По-голям шанс за прием ще имат децата, чийто родители живеят над три години в столицата. Те ще получават 4 точки. Остават точките и за тези семейства, които живеят в района на детската градина или яслата. Новите критерии влизат в сила от март. Първото класиране е на 14 май.

„До момента децата получаваха съответно 3 и 2 точки. 3 точки се даваха за постоянен адрес на единия от родителите, а 2 точки за настоящ адрес. От първото генерално класиране през май – ще се получават максимално по 4 и 3 точки – съответно за непроменян повече от три години постоянен и настоящ адрес. Промени на територията на Столична община няма да се считат за промени – тоест, ако адресът е бил в един квартал на София, район, и променен на друг, ще си остава все едно не е променян”, заяви зам.-кметът на София Тодор Чорбанов.

До края на годината се очаква да заработят 13 нови детски градини. Продължават и ремонтите в много детски заведения в София.

 

 

.