Новото огнище на COVID-19 в Сърница: 13 души, сред тях има три деца

0
60
Снимка: туитър

Днес се чакат резултатите от още 24 проби

Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в пазарджишкото село Сърница. Три от заразените са деца на 2, 4 и 8 години, съобщиха за БНТ от здравната инспекция в Пазарджик. Така огнището в пазарджишкото градче вече е от 13 души, след като преди дни почина една от заболелите.

Новите случаи са на 3 жени, 2 мъже и 3 деца. На-малкият е на 2 години, най-възрастният – 64 години. Те са контактни на 78-годишна жена, която е била приета преди седмица в тежко състояние в болницата във Велинград. Жената е починала.

До второ нареждане остават затворени детските градини, сградата на общината, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар.

Състоянието на новозаразените е задоволително. Те са под 28-дневна домашна карантина. Днес се очаква информация за други 24 проби, които са взети.

Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация. Днес в Пазарджик се очаква да пристигне държавния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев