Няма да вдигат данъците в София

0
15
Дончо Барбалов Снимка: БТВ

Очакваме да достигнем нивата от миналата година, които са около 700 милиона лева приходи, казва зам.-кметът Дончо Барбалов

Увеличение на данъци не се залага в бюджета на София за 2021 година. Работи се по по-добра събираемост. Правим възможното да помагаме на хората, които изпитват икономически трудности чрез разсрочено плащане на данъците. Това заяви пред БНТ зам.-кметът на София по финансите Дончо Барбалов.

По думите му бюджетът на София за 2021 се очаква да бъде близък до 2019 година като нива.

„Дори за 2020 година реалистичният сценарий е да достигнем приходите, които бяха заложени в бюджета за 2019 година“, уточни Барбалов.

„Бюджетът спрямо миналата година към края на септември е с 11 млн. лева по-малко приходи. Към края на годината очакваме да достигнем нивата от миналата година, които са около 700 милиона лева приходи от данъци и такси на общината“, посочи още той.

Що се отнася до капиталовата програма – в момента се извършва анализ на тези обекти, които ще бъдат изпълнени тази година и тези, които ще бъдат заложени следващата.

„Изключително важен е проектът за развитието на транспортната инфраструктура на града, където се надяваме работата да започне през следващата година“, категоричен е Барбалов.

Още днес най-вероятно ще бъде внесен докладът за актуализацията на бюджета за тази година.