Няма оцелели в катастрофата на украинския самолет, разбил се в Техеран

0
28
Снимка: Туитър

Според различни източници на борда е имало между 170 и 180 души. Няма българи. Борисов изпрати съболезнователна телеграма до украинския си колега

Представител на иранските спасителни служби каза, че няма оцелели в катастрофата на украинския пътнически самолет, разбил се днес малко след излитане от Техеран. Предполага се, че причината за катастрофата е техническа неизправност, съобщи иранската държавна телевизия, без да даде подробности.

Боингът 737-800 на „Украинските международни авиолинии“ е излетял рано тази сутрин от международното летище на Техеран за Киев. Почти веднага след излитането връзката с него е била прекъсната, съобщи сайтът FlightRadar24. На снимка, публикувана от иранската държавна информационна агенция ИРНА, се виждат спасители в поле, по което са разпилени отломки от самолета. Според различни източници на борда е имало между 170 и 180 души.

Катастрофата е станала малко след като Иран извърши ракетни нападения срещу две бази в Ирак, в които са разположени американски сили, отбелязва Асошиейтед прес. Техеран заяви, че нападенията са предприети в отговор на убийството от САЩ на генерал Касем Солеймани.

Няма данни за пострадали българи в авиокатастрофата, съобщиха от МВнР.

„Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите”, написа министър-председателят Бойко Борисов в съболезнователната телеграма до украинския премиер.