Обвиниха 18-годишен фен за мача с Англия, показал си задника, среден пръст и нацистки поздрав

0
33
Групата неонацисти напускат стадиона.

Други осем ще бъдат съдени за футболно хулиганство

Районната прокуратура в София е повдигнала обвинение на един от задържаните за непристойни действия на мача между България и Англия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На другите осем, които бяха задържани от СДВР, ще им бъде потърсена административно-наказателна отговорност по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Полицията задържа общо девет души извършили нарушения на обществения ред, изразяващи се в отправяне на обидни реплики и жестове към присъстващи на стадиона лица. Според прокуратурата обаче няма достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за всички тях.

Обвинен и задържан за 72 часа е Ц. Гечев на 18 години, за това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – показвал среден пръст и нацистки поздрав, обърнал се с гръб към игрището, свалил си анцуга и на два пъти си показал задните части. Гечев е осъждан, като деянието е извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане.

В петък прокуратурата ще поиска съдът да наложи постоянен арест на задържания.