Огнище на ковид-19 в севлиевска фабрика

0
35
Снимка: Pixabay

Регистрирани са 23-ма заболели

Огнище на COVID-19 е регистрирано в промишлено предприятие в Севлиево. До момента са установени 23-ма заболели, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

15 от тях са регистрирани за последните три дни, в които статистиката за общините в Габровска област сочи, че са потвърдени общо 76 случая на COVID -19. Най-много от тях – 38, са в Севлиево.

От новорегистрираните 14 души са хоспитализирани с вирусна пневмония, 52-ма са с гриподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а 10 нямат оплаквания.

За навременното диагностициране на пациенти на областната болница в Габрово, както и на персонала, лечебното заведение вече разполага с цялостно оборудвана PCR лаборатория. Тя ще се използва за нуждите на цялата област и за назначените от РЗИ изследвания. Средствата за апаратурата в размер на 78 хил. 386 лева са предоставени от Министерството на здравеопазването.

Парите за ремонт и обзавеждане на помещението, както и стартовият комплект тестове са осигурени от фирма „Идеал Стандарт – Видима“ и Община Габрово.