Откриха нови 102 контейнера с боклуци на пристанище Варна

0
34
Снимка: ПРБ

Изпращачът и получателят са същите – италианската „Дентиче пантелоне“ и софийската „Блацион“

Районната прокуратура във Варна започна проверка и оглед на още 102 контейнера с отпадъци от Италия, които са складирани на пристанище Варна-запад. В огледа участват и разследващи полицаи, агенти от ДАНС, служители на митницата и РИОСВ.

Новите 40-футови контейнери са установени в хода на разследването по образуваното досъдебно производство на 16 януари тази година, съобщиха от прокуратурата.

Районната прокуратура във Варна тогава съобщи, че делото за разтоварените на 9 октомври м.г. на пристанище Варна-запад 25 контейнера е за нарушение на установения ред за пренасяне на отпадъци през границата.

Изпращачът и на тези 102 контейнера е същият – фирма „Дентиче пантелоне“ от град Салерно. Същият е и получателят на товара – фирма „Блацион“ ООД, която е регистрирана в София.

Контейнерите са с режим на временно съхранение до 90 дни, както и първите 25. Срокът на временното съхранение обаче е изтекъл. Постъпило е и искане за реекспорт от транспортиралия контейнерите до Варна превозвач „Maersk“ за 28 от тях.