Намериха оръжие в офис на Васил Божков. Бизнесменът с присъди за незаконен хазарт и побой по времето на соца

0
320
Снимки: ПРБ

МВР проверява стари криминални регистрации на бизнесмена

Разследващите откриха оръжие в офис на Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата, съобщават от прокуратурата.

В заключена каса бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация – образец №5, на Васил Божков, уточняват от държавното обвинение.

На бланката са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. Наличен е и мастилен дактилоскопски отпечатък на Божков върху предвиденото за това място на бланката.

Във връзка с иззетата от офисните помещения на обвиняемия оригинална бланка, Специализираната прокуратура е изискала от главния секретар на МВР да назначи проверка по случая, която да установи:

– регистриран ли е бил криминалистически Васил Божков в поделения на МВР, кога и къде се намират бланките от криминалистическите и съдебните му регистрации;

– съхраняват ли се бланките образец №5 по съответния законов ред и къде, в чии правомощия и компетентности попада контролът по съхранението им;

– има ли данни в системите на МВР, че въпросната бланка е била връчена в оригинал на лицето Васил Божков, ако има – кога и на какво правно основание е извършено това.