От днес приемат заявления за еднократна помощ на пострадали от пороите

0
5
Снимка: архив

Ще отпуснем на засегнатите и хранителни пакети. Ще помогнем на хората, които са загубили документите си заради кризата, обеща министър Сачева

От днес Агенцията за социално подпомагане /АСП/ приема заявления за отпускане на еднократна помощ от 375 лева на пострадалите от проливните дъждове и последвалите наводнения в някои области от страната, съобщиха от АСП.

Служители от дирекции „Социално подпомагане“ ще се включат по места в сформираните от общините комисии за оглед и оценка на нанесените щети. По време на обходите ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки за защита. На пострадалите ще се предоставят заявленията-декларации за еднократно подпомагане, които се подават в дирекциите „Социално подпомагане“.

Право на помощ ще имат собствениците на законно построени и единствени жилища или лицата, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища. Отпуснатите средства ще може да се изплащат по банков път или чрез „Български пощи“.

„Ще отпуснем на подалите заявки граждани и хранителни пакети и продукти. Имаме готовност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са загубили документите си заради кризата“, заяви днес на заседание на МС социалната министърка Деница Сачева.