От есента парламентът ще заседава в бившия Партиен дом

0
36
кодекс
Снимка: архив

Преди да излязат във ваканция, депутатите ратифицираха участието на страната в общоевропейска поръчка за ваксини срещу коронавирус

От есента народните представители ще заседават в сградата на Партийния дом. След промените от 10 ноември 1989 г. сградата бе предоставена за нуждите на българския парламент и там в продължение на години течеше ремонт, за да бъде пригодена тя за пленарни заседания.

Днес бе последният работен ден на парламента, преди да излезе в летен отпуск до 2 септември.

На последното си заседание в историческата сграда на парламента народните избраници избраха трима нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране – Владко Владимиров, Димитър Кочков и Георги Добрев, които положиха клетва.

Единодушно бе ратифицирано споразумението, което предоставя право на Европейската комисия да купува ваксини срещу коронавирус от името на страните – членки на Европейския съюз.

На първо и второ четене минаха промените на Закона за лечебните заведения, като целта е държавните и общинските болници да получават допълнителни средства от здравното министерство, за да поддържат в готовност клиники и отделения по инфекциозни болести за оказване на медицинска помощ при епидемично разпространение на заразни заболявания.

Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи също бе приет на първо четене. Той предвижда полицаите да получават възнаграждение, а не допълнителни почивни дни за извънреден труд.