Фронтът на Валери Симеонов внесе отделен закон за ваучерите за почивка – от тях да се възползват и частни фирми

0
11
симеонов
Валери Симеонов

Предлагат да се намали ставката на ДДС и за туроператорските услуги от 20 на 9 процента

От НФСБ са внесли отделен законопроект за ваучерите за почивка, съобщиха от партията.

В него се предлага да се разшири кръгът на лицата, имащи право на туристически талони (ваучери). Освен медицинските специалисти и полицейските служители на първа линия право да имат и служителите на кръвните центрове, на регионалните здравноосигурителни каси, командированите в РЗИ по места и здравните медиатори.

Предвижда се и възможността от ваучерите да се възползват не само държавните туристически бази, но и всички хотели. Също така се предлага да се намали ставката на ДДС и за туроператорските услуги от 20 на 9 процента.

Народните представители от НФСБ са подписали и законопроекта, с който се предлага 9 процента ДДС за ресторанти, хотели и книги от 1 юли и който вече беше внесен в деловодството на Народното събрание от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. От партията на Валери Симеонов обаче имат „особено мнение“ за частта му с ваучерите.

„Считаме, че предложението е изцяло изопачено, защото идеята за въвеждането на ваучерите е да се подпомогне туризмът, а не държавните бази. Затова от НФСБ внесохме днес отделен законопроект“, посочват от НФСБ.