Пациент с дихателна недостатъчност скочи гол от 3-ия етаж на бургаската болница и избяга

0
23
Бургаската болница

Час след бягството 34-годишният мъж бил открит и върнат в клиниката

Тежко болен пациент с дихателна недостатъчност и на системи вдигна на крак полицията в Бургас, след като избяга от реанимацията на местната МБАЛ със зрелищен скок през прозореца на 3-ия етаж, съобщава „Монитор“.

34-годишният мъж излетял от терасата чисто гол и с няколко скока се шмугнал в храстите, след което изчезнал като дим. Всичко се разиграло за няколко секунди пред погледите на смаяните лекари и сестри. Персоналът хукнал да го гони, но без никакъв успех. Пациентът, който е от Поморие, бил настанен в Отделението по реанимация на МБАЛ-Бургас, след като бил диатностициран с тежка дихателна недостатъчност. Състоянието му било много тежко, затова и бил поставен на системи за венозни вливания.

Изведнъж той станал хиперагресивен без никаква видима причина. Скочил от реанимационното легло, изтръгнал всички системи и абокати от вените си и хукнал да бяга чисто гол. Две от санитарките, които били наблизо се опитали да го спрат, но той ги изблъскал и се метнал през прозореца. Отделението по реанимация е разположено на трения етаж, над партера и родилните зали над него. Пациентът се приземил върху козирката на партера, а от там скочил върху една от паркираните наблизо линейки. След това се приземил с един скок на паважа и изчезнал за секунди.

Други пациенти, които са станали случайни свидетели на „голото бягство“ съобщиха, че беглецът не е пострадал при скока. „Нищо не му стана, дори и коляното си не одраска. Изглеждаше много енергичен и трениран. Беше като Брус Лий в екшън“, разказаха очевидци.

Медиците пък не могат да си обяснят как пациентът е успял да скочи през прозореца и да преодолее сериозни препятствия, при положение че е имал тежка дихателна недостатъчност и само до преди минути лежал в безпомощно състояние на реанимационното легло.

След бягството, целият район около болницата беше блокиран от партулки, а униформените започнаха незабавно да издирват пациента. Според неофициална информация мъжът е бил приет заради съмнения че е заразен с коронавирус, но първият му тест се оказал отрицателен.

Час след бягството 34-годишният Красимир бил открит и върнат в болницата.