Подпалиха къщата на известна адвокатка в Ихтиман

0
38
Ирен Савова

Ирен Савова твърди, че става дума за умишлен палеж. Няма пострадали, изгоряла е част от покрива

Къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена към 3,30 часа днес. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия.

По думите й огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство. Сигналът е подаден от съседите. Ирен Савова благодари за бързата реакция на пожарната и на полицията, които са овладели настъпването на по-големи щети. 1/3 от покрива на дома обаче е унищожен.

Савова твърди, че е открита туба с някакво вещество. Имало и следи от стъпки и от гуми на автомобил или автомобили. Тя е убедена, че става въпрос за умишлен палеж. Савова заяви, че непрекъснато е подложена на някакви атаки и това се случва особено по времето, когато е поела знакови дела.

Последният случай, когато тя е била обект на заплаха, е отпреди година, когато се разбрало, че на всичките й автомобили са сложени тракери – проследяващи устройства. Разследването е поето от ГДБОП, но и до този момент адвокатката няма информация за неговия ход. Устройствата са поставени на автомобилите, паркирани в гаража на къщата в Ихтиман – това означавало, че е имало и проникване в дома й.

На 19 ноември 2018 г. вxoдът пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa ocъмнaха, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. B тяx „c пpиcĸъpбиe“ ce cъoбщaвaше зa ĸoнчинaтa й, изpeдeни бяха й „cъpдeчни“ cъбoлeзнoвaния.

Десислава Стоименова, районен прокурор на Ихтиман, заяви, че е образувано досъдебно производство. Ще бъдат проверени камерите, поставени от общината. Стоименова не се ангажира с версията за умишлен палеж.

Ирен Савова беше защитник на Биляна Петкова, заместник-кмет на „Младост“, получила присъда на първа инстанция заедно с кметицата Десислава Иванчева. Участваше по делата за царските имоти, като защитаваше интересите на държавата. Ирен Савова се яви като защита и по делото за аферата с тефтерчето на Филип Златанов.