Адвокат Димитров: На практика община Стамболийски е обезкостена, очаква се полицейски арест на кмета Мараджиев

0
179
Росен Димитров

Кметът още не е обвиняем, тепърва ще го водят на разпит

Икономическа полиция все още претърсва и изземва документи и компютри от сградата на община Стамболийски, в присъствието на кмета Георги Мараджиев. Това съобщи за Агенция „Фокус“ адвокат Росен Димитров. Той е бил вътре, но в момента се е сменил с негова колежка. „По информация от разследващия полицай, който е вътре, Мараджиев ще бъде отведен в следствието, където ще даде показания като свидетел“, каза адвокат Димитров. Очаква се той да бъде задържан с полицейска мярка за 24 часа.

По думите на защитника, Мараджиев все още не е обвиняем и съвсем доброволно съдейства на полицията. Но се предполага, че на практика община Стамболийски ще бъде обезкостена и блокирана за месеци наред, след като всички документи и компютри се изземат, сподели още адвокатът.

Специализираната операция на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна поркуратура се провежда от сутринта на територията на община Стамболийски. Стана ясно, че се работи по донос.

Депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков, който е родом от Стамболийски и бивш кандидат за кмет на общината, дори се похвали пред журналисти в НС, че акцията е по негов сигнал. По думите му, срещу Мараджиев има подадени над 10 сигнала в прокуратурата, касаещи различни злоупотреби с власт.