Полицай дари половината си награда за благотворителната акция на големия фен на „Ливърпул“ Васо Пожарната

0
141

За трети път Васил Бурановски раздава храна на нуждаещи се хора в София

Младши полицейски инспектор от 4 РУ в София Ангел Киров дари половината от наградата си за благотворителната акция, която организира известният фен на „Ливърпул“ Васил Бурановски-Пожарната.

Трета седмица Васо Пожарната сготвя в собствената си закусвалня и дарява за бедните хора по 330 порции храна. Миналата седмица му асистираха известните в миналото футболисти Методи Деянов и Георги Славчев. Днес асистенти бяха Звезди от „Ахат“ и Свилен от „Остава“.

Винаги се включват и членове на българския фен клуб на един от най-обичаните по света отбори – „Ливърпул“.

 

Васил винаги си има и постоянен контингент – приюта на отец Иван в Нови хан, националната референтна лаборатория, наркокомуна и старчески дом. Акцията на Васо Пожарната продължава следващия петък.

Полицаят Ангел Киров е получил 650 лева индивидуална награда, която правителството осигури за служителите на МВР, работещи на първа линия в условията на извънредното положение. „Със съпругата ми, която е учителка, решихме да дадем половината от тях за каузата на Васил. Той е честен човек с благородно сърце и заслужава уважение за всичко, което прави“, казва полицаят, който има 35 години стаж в управлението.