Починала е 50-годишна пациентка на хасковската болница с Ковид-19

0
33
Снимка: туитър

Била приета преди близо седмица с тежка двустранна пневмония

Пациентка на хасковската болница с COVID-19 е починала снощи, съобщиха от лечебното заведение. Жената на 50-годишна възраст от село Радовец, община Тополовград, е била приета преди близо седмица с тежка двустранна пневмония. Това е втори смъртен случай на заболял от инфекцията в региона. Първият бе на 58-годишен мъж от Хасково през април.

Междувременно от Областния кризисен щаб информираха, че към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция през последното денонощие.

Става дума за мъж на 31 години от община Ивайловград и мъж на 28 години от община Хасково. И на двамата са били връчени предписания за поставяне под домашна карантина и контактните им лица са били установени. Третият случай е на мъж на 43 години от община Харманли, който е бил хоспитализиран в лечебно заведение извън областта. Контактните му лица са били установени и са им били връчени предписания.

Четвърти случай, регистриран в системата, е на 39-годишна жена от община Димитровград, която се е водила към друга област и е прехвърлена към област Хасково, допълниха от щаба.