Правителството пусна сайт с цялата информация за вируса

0
47
Снимка: Pixabay

Coronavirus.bg трябва да е достъпен още от днес

Единен информационен портал, в който е налична цялата информация за коронавируса в страната направиха от „Информационно обслужване“. Той бе представен днес от Красимир Божанов, директор на дирекция „Модернизация на администрацията“.

Coronavirus.bg ще събира на едно място всички мерки и дейности, които се взимат от държавата. Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса на едно място, каза той. Сайтът трябва да е достъпен още от днес.

В портала се съдържа само официална информация, генерирана от публичните институции.

По думите на Божанов това е гъвкав сайт и институциите очакват обратна връзка. „Продуктът не е съвършен“, призна той и добави, че порталът е направен безвъзмездно от „Информационно обслужване“.

Рубрика документи – образци на бланки, които могат да бъдат принтирани предварително. Има и рубрика и въпроси и отговори, където са най-често задаваните към институциите въпроси. „Разчитаме на гражданите да обогатим рубриката съдържателно“, обясни той.

В сайта на едно място са включени номера и контакти на институциите в страната. Има и информация как може да се дарят средства и др.

Компанията „Информационно обслужване“ е почти изцяло държавно дружество. То е основен партньор на държавни институции в изпълнението на ключови ИТ проекти с Министерство на финансите, Национална агенция за приходите, Агенция „Митници”, МРРБ, общински администрации, съдилищата и др.