Президентът на „Подкрепа“: Политици с малък ресурс и мазни ръчички надничат зад протеста

0
226
Димитър Манолов

Според Димитър Манолов целта е овладяване на съдебната система – да съди тези, които не харесваме, но да не засяга любимците ни

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов изрази опасения, че зад множеството искрени граждани, които изразяват недоволството си срещу управлението на страната, се спотайват нечестиви интереси. Пред БТВ той насочи вниманието върху фигурите на „политици с неособено голям политически ресурс, които са си направили точно и ясно сметката“.

„Хубаво е да се казва не сме доволни, но и също да се казва от какво не сме доволни. Нещата са доста общо казани. Ние сме срещу мафията, но мафия има по целия свят, само че носи бели якички“, започна Манолов.

Запитан за мнението му въпроса за съдебната система, той отговори: „Има нещо, което ме изпълва с голяма тъга. Българите очевидно нямаме нагласата да имаме истинска работеща и справедлива съдебна система. За нас съдебната система е тази, която съди по целесъобразност. Която съди тези, които ние не харесваме, но не се занимава с тези, които харесваме. Това е абсурд. Обществото ни е незряло и не знае какво иска. Извън, разбира се, мазните ръчички на политиците отзад, които искат да овладеят съдебната система, защото, който овладее съдебната система, владее държавата. Това са политици с неособено голям политически ресурс, но са си направили точно и ясно сметката кое ще им свърши работа“.

Манолов уточни, че „има хора, които са категорично недоволни, но зад гърбовете им надничат едни, в голямата си част, познати лица, от които няма как да очакваме да направят това, което на глас се говори, че хората на улицата искат“.

Според него „посоката, в която се движим, не е добра“. Като президент на един от двата най-големи синдиката той подкрепя недоволството на хората. На въпрос дали организацията му е представена на протеста, той отговори:

„Един от тримата в т.нар. Отровно трио, е член на „Подкрепа“. Не съм го пратил аз там, това е ситуационно съвпадение. Моята съветничка Ваня Григорова е всеки ден там, но тя е с ясни социални искания, написани ясно на табела, но не такива общи – ние сме за морал, за справедливост, не – съвсем ясни и конкретни неща. Въпреки че на този протест може да се види абсолютно всичко, за което се сетите“.

Димитър Манолов обясни, че е бил по площадите през 2013 година, „находил се е на протести“ и затова сега не присъства. Освен това позицията му би придала и „друг смисъл“ на събитието. „Но наши членове има много“, подчерта той.

Президентът на КТ „Подкрепа“ постави въпроса дали протестът е граждански или „трябва да изглежда като граждански“.

„То не ми е подозрение. В първия ден всички политици бяха там. В първия ден политическо лице махаше с юмрук. Това е ясно. Със свит юмрук беше президентът, но там бяха всички политически представители, които не са във властта. Без изключение. Единственият, който се вижда да е искрен, е Христо Иванов, който седи с лицето си и казва: „Аз искам това и това“. Единственият. Всички други са се скрили. Ако тези хора излязат с лицата си и кажат каква алтернатива предлагат, тогава разговорът става различен“, коментира Димитър Манолов.