Премиерът инспектира и ремонта на „Витиня”, тунелът ще е готов до края на 2020 г.

0
35
Снимка: фейсбук

Той се наложил заради сериозни конструктивни дефекти в облицовките

Премиерът Бойко Борисов продължи с инспекцията на инфраструктурни обекти из страната.

Той провери как върви ремонтът на тунела „Витиня“ на магистрала „Хемус“, след като по-рано през деня бе на пътя Ботевград-Мездра. Борисов качи в джипа един от техническите ръководители на обекта, за да видят отблизо как се ремонтира в тунела.

Регионалният министър Петя Аврамова напомни, че тунелът е затворен още от миналата година, тъй като се оказало, че има сериозни конструктивни дефекти в облицовките. Имало готов проект, който в момента се реализирал и се планира до края на 2020 година да бъдат изпълнени всички дейности по него.

Аврамова обясни, че сега се прави рамкиране и запълване. Борисов разговаря с работниците. Докладваха му, че ще има два пешеходни тунела между двата ръкава на тунела, и то по всички изисквания.

„Сериозна работа. Всичко – нова армировка, бетон“, каза Борисов. В отговор му докладваха, че се опитват да наваксат с работата заради пандемията, а изоставането почти са го наваксали.

Ще има LED осветление в тунела, а регионалният министър Петя Аврамова му напомни, че ще има и вентилация. Премиерът обеща да се върнат отново на инспекция, когато работата по тунела е по-напреднала.