Премиерът: Подготвят се акции за боклука на още 7 места

0
50
Снимка: архив

Всеки, които мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите, заяви Борисов

„Поздравявам МВР, ДАНС, и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, на което ще влязат. Подготвят се още за поне на 7 места“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на участъка от „Балкански поток“ в Плевенско във връзка с вчерашната акция срещу нерегламентираното внасяне на боклук от Италия.

„Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите“, каза той и подчерта, че ще бъде безкомпромисен срещу нарушителите.

„Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, който са нарушили закона, тук наблизо е Белене, където да завършат своята кариера. Това е борба с корупцията“, каза той по повод издаденото решение на РИОСВ за съхранение и горене на боклук на плевенската фирма, която не е имала необходимия капацитет, за да го извърши.