Прокуратурата разследва побой на момиче от съученички в Южния парк

0
21
Проф. Асен Балтов

То постъпва за трети път в рамките на три месеца и винаги става дума за такива битки, каза шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов

Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на момиче от съученички.

От събраните материали става ясно, че около 18.00 часа на 31 май 2020 г. е възникнал скандал между голяма група от момичета, на възраст между 12 и 16 години, събрали се в Южния парк в София, в хода на който те си разменили обидни реплики и квалификации.

При ескалиране на конфликта са нанесени и удари на две от момичетата, като впоследствие едно от тях е потърсило медицинска помощ в УМБАЛСМ „Пирогов“. При прегледа са установени повърхностни рани в областта на устата, като е констатирана липса на други сериозни травми.

Това момиченце постъпва за трети път в рамките на три месеца и винаги става дума за такива битки, каза пред Нова тв шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов. „Не мога да обясня какъв е случаят в момента“, призна проф. Балтов. „Има рана в областта на устните, обработена е и освободена“, добави той. „Не мога да кажа дали е била пребита или каква точно е причината за постъпването й в „Пирогов“ предишните два пъти“, уточни директорът на лечебното заведение.