Протест пред Съдебната палата срещу леката мярка на обвинения за погрома над колата с децата

0
110
Станислав Недков-Стъки

Тези, които викат „Мутри, вън“, всъщност са истинските мутри, казва Станислав Недков-Стъки, който за 5 дни събра 3500 подписа срещу палатковите блокади

Станислав Недков-Стъки и други граждани се събраха на мирен протест пред Съдебната палата днес. Причината е, че съдът пусна готвача Георги Георгиев срещу най-леката мярка за неотклонение – подписка. Той е обвинен за погрома над колата на майката с двете деца до румънското посолство.

„Съдът пусна най-агресивния нападател безнаказано, недопустимо е. Всеки един от нас търпи щети заради блокадите. Заради тази жена правим гражданска стража на кръстовището, оттогава там протестиращи не са ходили. Снощи са пребили Флоров. Очакваме да видим ще има ли последствия. Тези, които викат „мутри, вън“ всъщност са истинските мутри. Призовавам Радев, аз гласувах за него, да призове протестиращите за мир, да не размахва юмрук. Ние политически пристрастия нямаме. Искаме мир“, заяви Недков.

Сдружението му събира подписи всяка вечер пред пилоните на НДК от 18 до 20 часа и след това пред румънското посолство.

„Откакто сме там, нито един протестиращ не е дошъл. Събираме се там, защото румънското посолство стана символ над беззаконието и насилието над една жена, която искаше да прибере децата си у дома”, поясни Стъки пред „24 часа“.

„Да се поругава гербът, флагът. Да се хвърля храна, докато има гладни. И двама-трима катунари, защото са толкова, да пречат на цяла София. Това не са софиянци, това са хора от Видинско, Монтанско и цялата държава, които са докарани, за да блокират нормалните хора”, категоричен е той.

„За пет дни сме събрали 3500 подписа. Смятаме да ги внесем в Столичната община и СДВР, за да може най-накрая институциите да си свършат работата”, допълни Недков.