Пътят Разград-Русе е затворен за движение, тировете не се пускат през Превала

0
8
Снимка: архив

Полицията предупреждава шофьорите да пътуват подготвени за зимни условия и да следят синоптичната прогноза

Предупреждават се шофьорите да не пътуват неподготвени при зимни условия и да следят синоптичната прогноза

Затворен изцяло за движение на пътни превозни средства е пътят Разград-Русе, съобщиха от полицията. Причината са снегонавявания между селата Осенец и Бъзън, както и закъсали ТИР-ове след Цар Калоян в посока Русе. В направлението към Шумен се спира движението на товарни автомобили над 12 тона. Пропускат се само леки и лекотоварни превозни средства.

Две пътнотранспортни произшествия са станали тази сутрин заради непочистени и заледени пътища. Едната катастрофа между два леки автомобила е в отсечката Бели Лом – Веселина, а другата в района на Илко сервиз. От Областната дирекция на МВР в Разград предупреждават за пореден път шофьорите да не пътуват неподготвени при зимни условия и да следят синоптичната прогноза.

Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от  Агенция „Пътна инфраструктура“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700/ 130-20.