Радев плаши Борисов със служебен кабинет и брани семейството си

0
378
Румен Радев Снимка: Дарик

Президентът продължава с атаките срещу премиера заради записания разговор, в който нарежда на командира на ВВС да „стикова“ действията си с „Митко“ по проверката на Десислава Радева

Продължават атаките на президента срещу премиера заради публикуваният запис на разговора между Румен Радев и шефа на ВВС ген. Цанко Стойков, в който двамата се договарят да „стиковат“ действията си по проверката за конфликт на интереси на президентската съпруга.

Бойко Борисов преди няколко дни заяви, че няма нищо общо с разследването на ДАНС и спецпрокуратурата, както и с използването на СРС-та, за което се иска разрешение от съда. Преди него пък главният прокурор Иван Гешев обяви, че искането, разрешението и използването на СРС-тата е по отношение на ген. Стойков, а Радев е записан, тъй като е разговарял с него.

Президентът обаче не вярва на премиера. „Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги – ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, заяви Радев пред репортери. Той е категоричен, че премиерът използва службите за свои политически цели. Президентът се оплака, че „в безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство“.

„Указва на прокуратурата кого да размаже, дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, възмути се Радев.  „Скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова напълно разбирам и неговата растяща нервност“, завърши държавният глава.