Раздори в опозицията. Методи Лалов от ДБ: Хаджигенов лъже, казаното от него е отвратителна манипулация

0
1683
Методи Лалов

Минеков заплаши да напусне триото, а адвокатът призна, че съюзявайки се с Манолова, влизат в „кочината“

Раздорите и нападките в извънпарламентарната опозиция продължават с пълна сила.

Вчера Велислав Минеков обяви, че може да напусне Отровното трио, ако до 23 декември не бъде представена декларация за общи действия за честни избори от антиправителствените формации и ясни намерения за обединение.

Това стана само ден след като Триото обяви, че се съюзява за изборите с Мая Манолова.

В интервю също вчера пред „Фрогнюз“ Николай Хаджигенов обяснява, че единствено Манолова се съгласила на общи действия. Слави Трифонов и „Демократична България“ отказали. В интервюто адвокатът атакува Христо Иванов и стига и до други откровения за новия си и единствен засега съюзник:

„Харесва ни, не ни харесва, това е – кочина е. Единственият начин е да се окаляме. Питахме Мая Манолова последна. Само тя се съгласи. Какво очаквате да направим? Да стоим отстрани и да викаме, че всички са скапаняци и да получим същото?

Да. Възможностите са крайно ограничени и правим единственото, което е възможно. Това е единствената възможност гражданите да бъдат представени. Сигурно не е много красиво. Какво очакваме – всичко да е рози? Ами няма как.

Манолова не е предлагала Пеевски. Всички мълчаха. Тя извади топки и каза, че тя го е предложила. Естествено, че тя го е подкрепила. Но като си говорим за идейна чистота – какво правим с другите? Христо Иванов каза, че ще прави правосъдна реформа, за да влезе в правителството на ГЕРБ. Каква изненада – това не се случи.“

Малко по-късно Методи Лалов излезе с остър пост във фейсбук срещу Хаджигенов:

Николай Хаджигенов: „Ако трябва да бъдем дребнави до безобразие, Мая Манолова е от първия ден на протестите. И нейните хора също. Това не може да се каже за никой друг от демократичните партии.

Казаното от Хаджигенов е отвратителна манипулация. Този човек претендира да е обединител, а основата на всяко обединение е истината и доверието. Днес той лъже.

Истината е, че членовете и симпатизанти на партиите на „Демократична България“, в това число и двамата лидери, бяха на площада от самото начало на справедливите протести на гражданите срещу управлението на Борисов, Пеевски, Гешев, Доган, Цацаров и подобните им, срещу които ние се борим от години. И това е лесно установимо от хилядите записи, видеа и медийни публикации.“