Разпитват Бобоков за комуникацията му с бизнесмен затворник

0
24
Пламен Бобоков Снимка: 24 часа

Засега той е свидетел по разследването за търговия с влияние. Благодари на премиера, че го нарекъл „почтен човек“

Бизнесменът и обвиняем по аферата с боклука Пламен Бобоков беше разпитан днес като свидетел по разследване за търговия с влияние, информира БТА. По-рано днес като свидетел бе разпитан и премиерът Бойко Борисов.

Пред медиите Бобоков заяви, че е дал показания по повод чат комуникацията си с Петър Ненов, който е осъден в Румъния за данъчни измами и излежава наказанието си в софийския затвор, и президентския секретар Пламен Узунов. От разпространените от прокуратурата есемеси става ясно, че Бобоков е лобирал пред Узунов за помилването на Ненов.

„Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение. Аз отдавна казвам, че с брат ми сме порядъчни хора, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение“, заяви той.

Бизнесменът и бивш координатор на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов също беше разпитан днес като свидетел заради контактите си с Пламен Бобоков. На въпрос дали може да потвърди думите на Бобоков, че народният представител Пламен Нунев кадрува в Русе за назначаването на хора по-високи позиции, Даскалов каза, че не знае за това. Той определи Нунев като влиятелен човек в града и в ГЕРБ.