Разпитват и личния лекар на починалия 3-годишен Александър

0
39
цацаров
Сотир Цацаров

Цацаров: Записи от телефоните на родителите ще помогнат за изясняване на истината

Личният лекар на 3-годишния Александър, който почина след като беше прехвърлян през три болници, също ще бъде разпитван от прокуратурата, съобщи обвинител №1 Сотир Цацаров. „Ще бъдат иззети документи и данни от проведени предни лечения и изследвания“, каза той.

Вече е иззета документацията по случая от трите лечебни заведения, през които е минало детето – Педиатричната болница, „Лозенец“ и „Пирогов“, както и тази от „Пирогов“ за аутопсията.

„Проведени са разпити на родителите на детето, както и на други лица“, каза още Цацаров. От родителите са иззети и записи от телефоните им от болниците, които според главния прокурор ще допринесат за изясняване на обективната истина.

Следват разпити на медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза. „Уточнява се съставът на вещите лица, както и гаранцията, че това ще са много компетентни специалисти всеки в своята област, но нека от този случай да не правим извод за качествата на всички, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение, в същото време да кажем, че ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина“, обясни главният прокурор.