Разпускат целия клон на „Арсенал“ в Мъглиж, във взривения склад не е имало хора

0
21
Снимка: Kazanlak.com

Петимата пострадали са с порезни рани, без опасност за живота

Разпускат целия клон на завод „Арсенал“ в Мъглиж. Заради големите поражения всички сгради са без прозорци и врати. Пораженията са огромни. Кратерът, който е изкопан на мястото на взривилия се склад, е няколко метра, съобщи БГНЕС.

Криминалистите работят и по версията за умишлен взрив, защото във взривения склад за капсул-детонатори не е имало нито хора, нито машини, които да работят. Според изпълнителния директор на „Арсенал“ Николай Ибушев взривът е станал самопроизволно.

При аварията пострадаха петима души, които са с порезни рани.  Пострадалите са от съседни помещения на склада и са наранени от хвърчащите стъкла и парчета повредена дограма.Те са откарани в Спешния център в Казанлък, където им се оказва помощ. Няма опасност за живота им.

Във връзка с производствената авария, екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС) е на мястото на инцидента. Екипът е съпровождан от мобилен център за разследване, който е оборудван с дрон. На място е и окръжният прокурор на Стара Загора.

Това не е първият инцидент в оръжейницата. За жалост през годините такива се случват често. Последният стана на 17 октомври 2018 г. в цех 120 на завод 3. Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно. В средата на март същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг  бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на „Арсенал „АД, който е разположен в Мъглиж.