Расте броят на заразените медици – 11% от всички случаи

0
12
Снимка: Канал 3

В България има едни от най-либералните мерки, дано не ни се отплатят лошо, каза ген. Венцислав Мутафчийски

Расте броят на заразените медици – 129, което прави 11% от всички заразени. 34 са новите случаи. Особено тежка е ситуацията във Видин, където има 12 нови случая на заразени медицински работници, стана ясно на брифинга на Националния оперативен щаб

Д-р Данчо Пенчев е бил на проверка във Видин. „Към вчерашна дата има 13 пациента, които са лежащи. Трима от тях са от старчески дом и 25 души персонал, които са пръснати в различни отделения. Прави впечатление, че тези хора работят в различни отделения, което благоприятства разпространението на вируса сред персонала“, каза той.

„Щабът не затваря нито един град. Ние докладваме на правителството и то взима решение за затваряне на град. По повод на предстоящите майски празници и ние сме притеснени за ситуацията. В България има едни от най-либералните мерки, дано да не ни се отплатят лошо“, каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Той заяви, че продължават тестванията. Повечето новооткрити случаи са в изследваните огнища. При случайните тестове повечето са отрицателни, на 200 теста се открива по един заболял.

Доц. Ангел Кунчев добави, че всички практикуващи стоматолози в Бургас са тествани за коронавирус.

1171 са заразените с коронавирус в страната, 52-ма са починали от инфекцията.