Само масовата имунизация ще ни върне нормалния живот

0
82
Снимка: soycarmin.com

Някои не искат това да ни се случи бързо по политически предизборни причини

Стефан Лесински, фейсбук

Скъпи приятели, като лекар ви споделям личното си мнение, което да е в помощ на тези от вас, които нямат медицинско образование и са раздвоени дали да се ваксинират срещу covid – дали е полезно и дали е безопасно. Все пак е по-добре да получите съвет от лекар, отколкото от таксиметров шофьор или жълто-хибриден сайт с неясни интереси за манипулация! Моето мнение е:

Категорично се ваксинирайте – полезно е и е безопасно! Ще защитите себе си, ще защитите и всички, с които контактувате! Ако вече сте преболедували covid или имате изразена алергична нагласа, тогава изчакайте допълнителни инструкции дали, кога и как да го направите!

Само масовата имунизация ще ни върне нормалния живот, такъв какъвто го помним, и то само в рамките на 1 месец, след като поне 50% от българите се имунизират. Имаме вече и много успешно преболедували с имунитет, които вдигат процента защитени!
Скоро след ваксинацията covid-отделенията ще се изпразнят и вече никой няма да умира… освен някой отчаян антиваксър. Всякакви карантинни мерки ще паднат и ще напълним кръчмите, курортите и самолетите – според личните ни интереси! 😀 Ура!

Уви, някои не искат това да ни се случи бързо… по политически предизборни причини. Тяхната грижа е друга, не и нашето здраве! Ако ги беше грижа, щяха да дадат личен пример и да кажат – „Слушайте експертите и се ваксинирайте, като мен!“ Но не би! Всички вирусолози, инфекционисти и др. специалисти казват, че ваксината е хилядократно по-безопасна пред алтернативата да се разболееш от covid и никой няма да умре от ваксина.

Досега, преди ваксината, умряха почти 500 000 души само в Европа и продължават да умират по 4-5 000 на ден. Милиони преболедували ще останат с увредено здраве за цял живот! За психичните травми да не говорим! След масовата ваксинация всичко това ще приключи! Кой би имал интерес това да не приключи и да продължат да умират хора – само гадая… но си мисля едни гадни неща за него и изричам наум едни думи в стил Хр.Стоичков!

Всеки от нас индивидуално може да се спаси чрез ваксинация, но само заедно можем да се върнем към нормалността.

Споделяйте този текст с приятелите си, ако искате да се върнем към предишния си живот и нещата, които обичаме да правим… а не само тези, които са ни разрешени!
Аз ще се ваксинирам!