Свалиха кашляща журналистка от самолета на Борисов

0
117
Снимка: МС

Премиерът пристигна в Александруполис. Заедно с него са министри от кабинета

Журналистката Павлина Живкова от „Труд“ бе свалена от самолета с правителствената делегация начело с премиера Бойко Борисов, защото се оказа, че има вирусно заболяване. То не е коронавирусна инфекция, установи медицинският преглед на място, но заради мерките за сигурност репортерката бе върната в последния момент от правителствения „Еърбъс“, който откара делегацията в Александруполис.

Днес ще се проведе четвърто заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция в Александруполис.

Това ще е първото междуправителствено заседание, откакто кабинетът на Гърция бе оглавен от министър-председателя Кирякос Мицотакис след проведените през юли м. г. парламентарни избори в южната ни съседка.

Заседанието на високо равнище в Александруполис е продължение на прагматичното сътрудничество между двете страни, които поддържат отлични добросъседски, партньорски и съюзнически отношения. А в Югоизточна Европа близките връзки между България и Гърция са един от положителните примери за два съседни народа.

Във фокуса на съвместното заседание ще е свързаността – транспортна, дигитална и енергийна, още по-активното и тясно сътрудничество в областта на опазването на външните граници на ЕС, както и по отношение на новите политики за растеж и иновации на Европейската комисия. Друг акцент ще бъде активното партньорството в рамките на НАТО, в сферата на културата и туризма.

В Александруполис министър-председателят Бойко Борисов започна двустранни разговори с гръцкия премиер Кирякос Мицотакис. Очаква се българските министри да разговарят с колегите си от гръцка страна. В края на съвместното заседание ще бъдат подписани двустранни документи.