Синдикатите в МВР скочиха срещу съкращаването на служителите, упражнили правото си на пенсия

Синдикалистите пишат до Народното събрание

0
2546
мвр
Снимка: архив

СФСМВР не приема параграф 16 от проектозакона за бюджета

Синдикалната федерация на служителите в МВР-СФСМВР скочи срещу предлаганото от финансовия министър Владислав Горанова съкращение на служители в министерството, упражнили правота си на пенсия. По предложение на Горанов в параграф 16 на проектозакона за бюджет 2019 г, се правят изменения в Закона за държавния служител, които регламентират несъвместимост с държавната служба на лицата, които са упражнили правото си на пенсия. Според вътрешния министър Младен Маринов това касае само около 250 души от „администрацията“ на МВР.

От СФСМВР обаче се обявяват категорично против опита на финансовия министър отново да прави „реформи“ в МВР с промени в Закона за бюджета, става ясно от тяхна декларация до комисиите в парламента.

Припомняме, че настоящото положение, при което служителите да могат едновременно да работят и да получават пенсия беше регламентирано от същия екип на финансовото министерство, с промени в законите през 2016 г.  СФСМВР е против изложените от МФ мотиви, налагащи промените и ги определя като несъстоятелни.

Синдикалистите обявиха, че ще предприемат всички законови мерки за защита правата на членовете си.