Синът на депутата Лъчезар Иванов е платил гаранцията си от 10 хил. лв. по делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

0
42
Георги Иванов

Георги Иванов е обвиняем за това, че се е опитал да прикрие истината за инцидента

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги Иванов, е платил гаранцията си от 10 000 лева. Георги бе спътник в колата на Кристиан Николов, който удари с висока скорост автомобила на журналиста Милен Цветков и го уби в катастрофата, пише „24 часа“.

Гаранцията бе наложена през април 2020 г. До нея се стигна, след като младежът бе обвинен, че не е съдействал навреме на разследването за катастрофата с тв водещия Милен Цветков.

Гаранцията е платена от адвокат тази сутрин.

На 8 май т. г. Софийският районен съд отказа да я намали с мотива, че тя е обжалвана след изтичане на законовия срок.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов – шофьора на джипа, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. След като бе обвинен в затаяване на истината при жестокия удар с прекалено висока скорост, Георги все пак даде показания като свидетел по делото срещу Кристиан, който е в ареста.

В края на април Георги заявил в разпит пред съдия, че е бил свлечен на седалката и че за миг с периферното си зрение видял червения светофар на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен“ и бул. „Черни връх“, докато си „ровел“ из джиесема, пише изданието.

Георги бил извикал към Кристиан, който управлявал джипа с коктейл от наркотици в кръвта. Той твърди обаче, че не е видял колата на Милен, защото последвал удар и предпазната възглавница се отворила.

По делото за катастрофата са назначени няколко експертизи. Най-важната от тях е комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която трябва да покаже в детайли механизма на удара, скоростта, с която се с движил джипът, и др. Според аутопсията смъртта на Милен Цветков е настъпила от разкъсване на аортата на две места.

Разследването се води от дознатели. По делото има двама наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са дали указания какви огледи и разпити да бъдат направени. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи.