Собственикът на взривения апартамент във Варна искал да се самоубие

0
238
Снимка: БНТ

Разказал историята си пред журналист преди няколко дни

67-годишният собственик на взривения апартамент във Варна, бивш служител на МВР, е бил отчаян. Той се е обадил да разкаже историята си в сайта „Варна 24“, каза пред bTV журналистът от медията Пламена Николова.

Двама души загинаха при палежа и взрива в блока към 4 ч тази сутрин. 18 човека бяха обгазени.

Собственикът на апартамента, в който е възникнал взривът, се издирва. По неофициално информация той е съхранявал взривни вещества в дома си.

На Пламена Николова той споделил в началото на миналата седмица, че е разочарован от жената, с която живее от 24 години. „Обади се на редакционния телефон и поиска да сподели силното си разочарование от начина, по който се е стекъл животът му“, обясни Николова.

Най-много му тежало това, че той се е грижил за жената, успел е да изучи сина ѝ, вложил е много емоции и средства в тази връзка. В момента обаче жената започва да злоупотребява с алкохола, да изнася вещи от дома им и дори пуска жалба срещу него за домашно насилие.

„Чувстваше се отчаян от тази ситуация, каза че за него вече нищо няма смисъл. Каза: „За мен животът е свършил“, аз се опитах чисто човешки да му обясня, че много хора изпадат в такава тежка ситуация, но животът продължава“, каза Николова. Материалът за неговата драма излиза в сайта на следващия ден след разговора и тогава той е споделил на журналистката, че иска да се самоубие.

Освен това й казал, че до 10 дни трябвало да напусне жилището заради жалбата на жената, с която е съжителствал.