Солистката на „Роксет“ Мари Фредриксон издъхна на 61 г.

0
574
Мари Фредриксон и Пер Гесле

Покоси я рак на мозъка

Солистката на шведската група Roxette Мари Фредриксон почина, предаде АП. За кончината на 61-годишната певица съобщил нейният мениджър Мари Димберг. „С огромна болка в сърцето си съобщавам за кончината на една от най-обичаните изпълнителки. Това е загуба и за нашата страна, и за света. Мари си е отишла вчера сутринта в дома си след борба с тежка болест“, се казва още в изявлението на представителката на покойната.

Другият участник в дуета  Пер Гесле е изразил своите съболезнования. „Изпращам цялата любов, която имам, на Мари,  нейния съпруг Микаел Болюс и двете им деца. Животът ми вече не е същият“, посочил той.

Roxette обявиха край на концертните си изяви през 2016 г. Тогава Фредриксон каза, че нейното решение е било продиктувано от здравословното ѝ състояние, защото е имала затруднения с паметта и ходенето.

Певицата бе диагностицирана с рак на мозъка през 2002 г. Три години по-късно представители на дуета съобщиха за възстановяването на Фредриксон, която по време на лечението си е продължавала да пише музика.

Мари Фредриксон и Пер Гесле създадоха Roxette през 1986 г. Звездата на дуета изгря три години по-късно с хита The Look. Музикантите през цялата си кариера имаха 557 концерта и продадоха над 75 милиона копия от своите албуми.