ВСС освободи съдията Методи Лалов

0
53
Методи Лалов

На изпроводяк го наказа със забележка

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет/ВСС/ освободи от длъжност съдията Методи Лалов, който в началото на август подаде оставка.  Лалов иска да се занимава с политика.

От представената във ВСС справка става ясно, че Лалов не е решил две дела за мерки за неотклонение. На предишното заседание оставката му не бе гласувана точно заради тях. Представляващият ВСС Боян Магдалинчев заяви, че няма да гласува за оставката му, докато Лалов не реши делата. Шефът на Върховния съд Лозан Панов призова кадровиците да гласуват и веднъж завинаги да се приключи този въпрос. В крайна сметка с 8 на 4 гласа той бе освободен.

Преди да бъде освободен Лалов бе наказан със забележка. Срещу него се водеха две дисциплинарни производства – за лошо управление на Софийския районен съд и за обидно отношения към служителка. Те бяха обидени в едно дело.

Предложението на дисциплинарната комисия беше по едното провинение той да бъде понижен в ранг, а по другото наказан със забележка. След близо 5-часово заседание кадровиците решиха наказанието да е забележка, съобщи „24 часа“.

Срещу Лалов имаше и сигнал от ВМРО, че като магистрат е агитирал за партията „Демократична България“ от телевизионния екран