Съдът остави в ареста единия задържан за убийството на българина в Солун

0
20
Снимка: БНТ

Може да лежи от 5 до 15 г. в затвора

Съдът в Солун остави единия от двамата задържани за убийството на Тоско Бозаджийски за постоянно в ареста. Другият беше пуснат на свобода, но със забрана да напуска страната и да посещава футболни мачове. Това стана ясно преди минути, когато приключи изслушването им в съда, съобщи БНТ.

Двамата мъже и техните адвокати пристигнаха в съдебната палата днес по обяд. Предвид тежките обвинения и жестокостта, с която е извършено престъплението, бе взета най-тежката мярка „задържане под стража“ за единия фен на ПАОК, който заедно с още около 20 човека нападнаха и биха жестоко български фенове, дошли на мач в Гърция.

Двете основни обвинения за тежки престъпления са за смъртоносна телесна повреда, за която се предвиждат от 5 до 15 години лишаване от свобода, и за умишлено причиняване на тежка телесна повреда. Когато деянията се извършват на територията на стадион или в близост до такъв, както и когато става въпрос за спортно хулиганство, това е утежняващо обстоятелство при такъв вид обвинения.

Преди две години в подобен случай, завършил със смъртта на фен на ПАОК, съдът е постановил девет години лишаване от свобода на задържания за убийството.