Терористът от Лондон е разпознат

0
100
Снимка: Нова тв

20-годишният Судеш Аман е бивш затворник

Терористът, който нападна хора в южната част на британската столица Лондон в неделя и бе застрелян, е бил наблюдаван от полицията в момента на престъплението. Това се казва в изявление на помощник-комисаря на Скотланд Ярд Люси Дорси.

„Въоръжени полицаи, които участваха в предупредителна разузнавателна операция за борба с тероризма и последваха заподозрения, веднага реагираха, като стреляха по мъжа“, каза представител на Скотланд Ярд. Както британските медии подчертават, това е обяснението защо толкова бързо властите са идентифицирали инцидента като терористичен акт.

„Заподозреният наскоро беше освободен от затвора, където излежаваше присъда за престъпления, свързани с ислямизма“, добави Дорси.

Заместник-комисарят заяви, че официално процесът на идентифициране на терориста все още не е завършен. „Имайки предвид обстоятелствата около инцидента, ние сме уверени, че това е 20-годишният Судеш Аман“, заяви Дорси. На тялото на нападателя е открито фалшиво взривно устройство.

Престъпникът успя да нарани двама души – мъж на възраст 40 години и жена на възраст 50 години. Животът на мъжа вече не е в опасност, жената е изписана от болницата. Друго момиче, около 20 години, беше ранено от стъкло, счупено от полицейски куршуми. Тя продължава да бъде под наблюдението на лекарите.