Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите

0
30
свидетелство
Томислав Дончев

Отговорност на министрите е да следят за работата на институциите, каза вицепремиерът по повод чатовете, които Божков публикува в опит да компрометира Владислав Горанов

Правителството не трябва да се притеснява и съобразява срещу какви хора се изправя. Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори на въпрос на БТВ дали се страхува да се изправи срещу бизнесмена Васил Божков.

Вицепремиерът отговори и на въпроси относно чатовете, които Божков публикува в опит да компрометира финансовия министър Владислав Горанов. „Отговорност на министрите е да следят и за работата на институциите. Дори и аз давам често съвети на администрацията“, каза Дончев.

„Министър Горанов заяви, че няма притеснения и нищо нередно не е правил. Не мисля, че е слагал “ политически чадър“ върху някого“, коментира Дончев. Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите. Финансовият ни министър се казва Владислав Горанов, допълни вицепремиерът.

„Не се завръща соц-а“, каза вицепремиерът по повод предложението на финансовото министерство за създаването на държавни бензиностанции у нас. „Това е още един начин да запазим пазара конкурентен и с най-добрите цени за потребителите“, допълни Дончев.