Протестиращите земеделци поканиха премиера Денков и министъра Вътев на разговори

0
49
Снимка: TrafficNews

Искат да дойдат при тях на протеста в Долни Богров

Земеделските производители, които протестират край Долни Богров, отправиха покана към премиера акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева да дойдат на протеста им, за да обсъдят на място проблемите пред бранша и възможните решения. Това беше обявено на протеста на земеделските производители, на които говориха представители на 26-те браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите.

Мария Степанчева, която беше избрана от протеста за един от двамата медиатори за разговорите, съобщи, че поради ангажименти премиерът се извинява, че не може да дойде на протеста, но ги канят с министъра на финансите в 15:00 ч. да излъчат контактна група, която да отиде в Министерския съвет за разговори.

Протестиращите обявиха още, че след 14:00 ч. ще тръгнат към София без техниката, където ще продължи протестът им пред сградата на Министерския съвет. Там протестиращите ще могат да разговарят и с Десислава Танева, беше съобщено още на протеста, предаде БТА