Усещане за измама. Горско стопанство се превърна в предизборен щаб на Демократична България

1
1654
Третата в листата на ДБ в Смолян агитира в работно време служители на предприятието.

А уж земеделският министър Бозуков е забранил партийната агитация

Имаме информация, че на места е започнало купуване на гласове за ГЕРБ. Това обяви в типично ченгеджийския си стил преди ден шефът на ДСБ Атанас Атанасов. Това, разбира се, е част от активните мероприятия на т.нар. Партии на протеста, с които продължава компроматната война срещу ГЕРБ и Борисов, която вече преля и в предизборната кампания.

Атанасов не посочи къде се купуват гласове за ГЕРБ, но ние ще му посочим как активисти на неговата партия на държавна служба агитират в работно време служители да гласуват за Демократична България.

Всичко това се върши „под шапката“ на служебното правителство, което обезглави половината шефове на държавни горски предприятия, избрани с конкурс. Това стана със заповед на министъра на земеделието Христо Бозуков.

Читатели на Breaking.bg изпратиха сигнал какво вършат хората на Христо Лодкаря и Атанасов под прикритието на „борба с хунтата“. Действието се развива в Южноцентрално държавно предприятие-Смолян. То е обезглавено от земеделския министър със смяна на директора, въпреки, че той е избран с конкурс и държавното дружество е със 75 млн. лева печалба. Новият директор, както и на останалите горски предприятия, не е вписан в Търговския регистър.

Христо Бозуков е издал устна разпоредба, че забранява предизборна агитация в работно време за всички служители на земеделското ведомство, което включва и горските стопанства. Това обаче е измама. Южноцентрално държавно предприятие-Смолян е превърнато в предизборен щаб на Демократична България.

Фронтмен на предизборната пропаганда в предприятието, която уж е забранена, е Андреана Трифонова, трета е в листата на ДБ за Смолян и служител в предприятието.

Предприятието е превърната в предизборен щаб на ДБ.

В работно време дамата публикува и агитира по Фейсбук за коалицията, агитира и служители от централното управление и горските стопанства. Трифонова се представя за еколог.

Това не прави явно впечатление на новия директор, който обаче не е вписан в Търговския регистър. Въпреки, че не е легитимен той ходи на работа всеки ден и командва предприятието, твърдят служители. Заради золумите на Бозуков вчера над 7500 горски служители изпратиха до него отворено писмо. Работниците се обявяват против чистките на министъра и настояват за връщане на старите директори.