Трима ранени след бой между цигански кланове в Кюстендил

Сред ранените е и 14-годишно дете

0
96
Снимка: архив

Шестима души са арестувани от полицията

Трима души са ранени, а шестима – в ареста, след конфликт в ромския квартал на Кюстендил. Спорът избухнал между членове на фамилиите Гольовци и Ропотамци, съобщава Дарик. Инцидентът е възникнал снощи около 23 ч. Произведени били дори изстрели с огнестрелно оръжие. Конфликтът е овладян.

Първоначално са задържани двама млади мъже – на 21 и 24 години. Днес са арестувани още четирима души, научи Дарик. Така арестуваните с полицейска заповед заради конфликта стават общо шестима. Полицията е иззела и две незаконно притежавани оръжия. Следствените действия продължават.

Пострадали са мъж, жена и 14-годишно дете. Мъжът, който е участник в сбиването, е с наранявания от нож. Жената е с огнестрелна рана в рамото. Тя е 65-годишна и е случайно ранена, прибирайки се към дома си. По първоначални данни няма опасност за живота им.

Детето е по-леко пострадало, с рана на главата. То също е било в близост до инцидента, придвижвайки се с колело.

По информация на Дарик повод за напрежението е станала демонстрация с нов автомобил и размяна на реплики в центъра на кв. Изток. По случая вече е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от Районна прокуратура-Кюстендил. Вероятно в процеса на работа ще се прецизира и друго обвинение, най-вероятно и за хулиганство. По случая е уведомен дежурен прокурор, води се разпит на свидетели.