Украниец предизвикал касапницата в Хаинбоаз, при която загинаха баба, дядо и двете им внучета

0
61
Снимка: архив

Навлязъл с беемвето си в насрещното

Автомобил, управляван от 29-годишен украинец, е предизвикал пътния инцидент от снощи, при който загинаха четирима души в Прохода на Републиката – Хаинбоаз, съобщиха от МВР.

След извършен оглед на местопроизшествието става ясно, че чуждият гражданин е навлязъл с беемвето си в насрещното движение. Последвал е челен удар с идващия автомобил, в който пътуват баба, дядо и двете им внучета. И четиримата загубиха живота си.

Те пътували от Лясковец за Шивачево. Възрастните са родители на бащата на децата. Дядото е Николай Славов, на 57 г. ,бивш миньор, съпругата му Татяна е на 55 г., бивша магазинерка. И двамата са пенсионери. Децата са момиченце – Йоана, на 5 г., и брат й Николай, на 15 г. В Шивачево скърбят за семейството и твърдят, че били много добри и трудолюбиви хора.

Украинският гражданин е задържан за срок от 24 часа. Очаква се от прокуратурата да му повдигнат обвинение. Той е работник във фабрика в Гурково.

Заради катастрофата между град Гурково и село Пчелиново проходът беше затворен. В района често се случват пътнотранспортни произшествия. Освен това в снощния инцидент пътят беше мокър заради проливни дъждове.