Уличиха директора на НЕК в конфликт на интереси

0
92
Петър Илиев

Петър Илиев е предоставил на себе си възможността за получаване на допълнително възнаграждение

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ установи наличие на конфликт на интереси по отношение трима души, заемащи висши публични длъжности.

Петър Илиев, член на СД на БЕХ ЕАД и изпълнителен директор на НЕК ЕАД – за това, че е гласувал приемането на годишен финансов отчет за 2017 и 2018 г., както и доклад за дейността на НЕК ЕАД за изпълнение на бизнеспрограмата на дружеството. При одобряване на отчетите биха могли да бъдат изплащани допълнителни финансови възнаграждения на членовете на НЕК ЕАД. По този начин Илиев е предоставил на себе си възможността за получаване на допълнително възнаграждение по договора му за управление на НЕК ЕАД.

Кольо Динков, досегашен ректор на Университета за хранителни технологии – Пловдив, по сигнал за това, че с докладна записка до председателя на Общото събрание на Университет, е определил себе си за ръководител на проект по Оперативна програма, за което е получил и възнаграждения;

Цветомира Дончева, бивш директор на РИОСВ – Шумен, по сигнал за това, че е утвърдила изисквания за провеждане на конкурс за заемане на длъжността „директор на РИОСВ“ така, че на условията да отговаря самата тя.