Фандъкова: В София живеят свободни хора и не се поддават на внушения

0
29
Йорданка Фандъкова Снимка: 24 часа

Разумът надделя над популизма, каза кметът на София

Благодаря на всички, които днес гласуваха и показаха за пореден път, че в София живеят свободни хора и не се поддават на внушения, каквито имаше в последните дни. Разбирам това, което хората ми казаха на тези избори. Радвам се, че разумът и разумните предложения надделяха над популизма. Това каза на пресконференция кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на София Йорданка Фандъкова, която по предварителни резултати печели балотажа на местните избори в столицата.

Пътят е правилен, хората очакват работа, но очакват и промяна. Ще спазвам ангажиментите, които съм поела по време на моята кампания, заяви Фандъкова.

Искам специално да благодаря на десните хора, които показаха в днешния ден, че не бягат от най-важните ценности на града. Ще проведа разговор с тях за конкретни цели и политики. Имаме съвпадения в програмата. Буквално до месец трябва да предложа новия бюджет за следващата година и ще търся подкрепата както на колегите от ВМРО, така и на „Демократична България“, посочи Йорданка Фандъкова.

Вече обявих, че ще направя промени в структурата на управление на общината. Имам конкретни идеи за това и до приемането на бюджета ще представя и проект за новата структура на общината. Промените в структурата ще са свързани и с персонални промени в управлението, добави тя.

Попитана дали би направила опонента си на изборите Мая Манолова консултант, Фандъкова заяви: „Консултант в коя сфера точно? Аз не чух нито едно конкретно предложение за решение. Ако чуя нещо рационално, мога да разговарям“.

В отговор на въпрос за евентуално взаимодействие със спечелилия над 10% на първия тур независим кандидат Борис Боне, Йорданка Фамндъкова посочи: „Борис Бонев е общински съветник и с него със сигурност ще водим разговори в Общинския съвет в определени сфери, в които имаме съвпадение на идеите“.