„Отлюспеният“ от ПП Дунчев потвърждава информацията на Breaking.bg : Дървената мафия прави изборите на ПП-ДБ в София-област

1
499
Александър Дунчев

И да не се чудите ако есента от името на „добрите сили“ се появи и експресен кандидат за кмет на Община Ихтиман, зад който Ви се усмихва партията на Доган

Бившият депутат от ПП Александър Дунчев потвърждава информацията на Breaking.bg от 8 март 2023 година, че дървената мафия, свързана с ДПС, прави изборите на коалицията ПП-ДБ в София-област. Ето какво написа Дунчев във фейсбук:

Три въпроса, които ще предопределят не само изборите в София Област, но и борбата с незаконните сечи там:

1. Кой предложи скандално известният Димитър Иванов Бонев за член на изборната секция 262000010 в Ихтиман от името на ПП?

2. Ходят ли членове на изборните секции в Ихтиман към ПП всеки ден в стопанския двор в м. Пчелина на дърводобивните фирми Експрес 79 ЕООД и Ихтиман лес ЕООД, свързани с ДПС?

3. Има ли риск ДПС да се внедри в ПП-ДБ не само в Хитрино и Ихтиман, но и в други големи общини, така както се случи в много организации на ГЕРБ след 2010 г.?

Повод за въпросите е сводка от жълтата преса (https://blitz.bg/…/drvenata-mafiya-pravi-izborite-na-pp-db…), която може и да не е далеч от истината. Още преди 2 седмици привърженици на промяната в Ихтиман алармираха за превземането на ПП-София област от ДПС на база следните факти:

1. С решение на РИК от 07.03.2023 г. за член на секция 262000010 в Ихтиман (една от секциите с купен ромски вот) от името на ПП е одобрен Димитър Иванов Бонев (http://rik26.cik.bg/ns202304/decisions/55/2023-03-07). Това е небезизвестният бивш кмет, председател на ОбСъвет и кандидат кмет от ГЕРБ, РБ, Зелените и ДБГ (https://mi2007.cik.bg/lists1/23/2320.html, https://results.cik.bg/mipvr2011/tur1/mestni/2320.html, https://results.cik.bg/minr2015/tur1/mestni/2320.html), който 2019 г. бе задържан с подкуп от 5000 лв. (https://nova.bg/news/view/2019/12/30/273312/заради-подкуп-бившият-кмет-на-ихтиман-влезе-в-ареста/ , https://www.168chasa.bg/article/8023013), а 2 месеца преди това е обвинен от учители в Ихтиман, че като директор на ПГ „Васил Левски“ и кандидат за общински съветник на “ДБГ“ обикаля и агитира със служебните коли на училището (https://oik2320.cik.bg/mi2019/decisions/96/2019-10-24).

2. По-важният въпрос е някой да попита членове като Бонев дали ходят всеки ден в стопанския двор в м. Пчелина на известната фирма Експрес 79 ЕООД, и защо? Това е стопанския двор точно под соларния парк до магистралата при Ихтиман, където винаги нещо гори и има мъгла. В тази мъгла през 2020 г. стопанският двор в имот 119004 е закупен от Експрес 79 ЕООД, свързана с известния дървен бос Емил Караджов. Той е един от основните герои в горските схеми, разследвани съвместно с bTV (https://btvnovinite.bg/…/poreden-sluchaj-na-sistemna…, https://btvnovinite.bg/…/prodalzhava-poskapvaneto-na… ) и Gospodari.com (https://gospodari.com/tag/ekspres-79/ ).

3. И внимание! На същия адрес в стопанския двор в м. Пчелина се води и свързаната с експреса фирма Ихтиман лес ЕООД, която отскоро се управлява от Руслан Великов Коларов (https://papagal.bg/eik/206724521/9e63). Да! Няма грешка – това е същият Руслан Великов Коларов, роден 1976 г., който води ДПС в София Област (https://www.dps.bg/kandidatski-listi/sofiya-oblast.html).

И това нямаше как да го разберем, ако от 2017 г. с горски и местни жители не водим истинска война в защита на ихтиманските гори от незаконни сечи, но които вече помагат и в защитата на Промяната от агенти на ДПС 2017 г., само дни след като с РДГ и bTV хванахме стотици кубици незаконни експресни сечи в общински и държавни ихтимански гори до с. Белица и с. Мухово бяха уволнени директора на РДГ София М. И. и няколко инспектора, защото си позволили да напишат 20 акта на фирмата. Уволненията дойдоха след като от ДПС се били обадили на ГЕРБ… И схемата си продължава. Само през последната година сме подали над 30 сигнала срещу незаконни сечи на стотици кубици в експресни сечища в ДГС Ихтиман и ДГС Своге (виж в коментари). А нарушенията не спират! И въпросът е ЗАЩО? Бърз поглед в приложената справка на ИАГ показва, че за всички тези нарушения са написани едва 20 акта за по 100 лв., и то на секачите и лесовъдите на експреса, а не на самата фирмата, за да не й бъде отнет лиценза, който по Закона за горите пада само при 2 акта. И ето как експресните незаконни сечи си продължават без спиране (последните нарушения са от преди дни: https://app.gorata.bg/map/forestry/1418 и https://app.gorata.bg/map/forestry/1412 ). Но не всички фирми са привилигировани. Ако не сте „наша“ фирма, тези 2 акта Ви ги пишат от раз и то за незначителни нарушения. Но за „нашата“ фирма има чадър!

И ще попитате защо и тук, до София, политическият чадър върху всички тези незаконни сечи се свързва с ДПС? Установените от ИАГ експресни незаконни сечи са най-мащабни в 2 общини, където ДПС са особено силни – в Община Своге с кмет от ДПС, и в Община Ихтиман, където е базиран лидера на ДПС в София Област, и то със собствена дърводобивна фирма. И сега явно се търси начин как чадърът да продължи и чрез нови политически субекти като ПП-ДБ, особено ако няма кой да пречи в тях. И ако никой не спре тези схеми и не отговори на тези въпроси, на изборите да не се чудите на резултатите в ромските секции, и да не се чудите ако есента от името на „добрите сили“ се появи и експресен кандидат за кмет на Община Ихтиман, зад който Ви се усмихва партията на Доган…